Çikolatalı Fransız Merengi

Malzemeler:

  • 120 g Yumurta akı
  • 240 g Toz şeker
  • 60 g Su
  • 1 g Tuz
  • 5 g Limon suyu
  • 100 g AFFRESCO KUVERTÜR 55 (erimiş)

Hazırlık:

  1. Şeker Şurubu Hazırlayın: Su ve toz şekeri bir tencereye koyun. Karışımı kaynatın ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Şurup 118°C'ye ulaştığında ocaktan alın.
  2. Yumurta Aklarını Çırpın: Yumurtaların aklarını ve tuzu bir mikserle orta hızda çırpın. Yumurta akları kabarmaya başladığında limon suyunu ekleyin.
  3. Şeker Şurubunu Ekleyin: Şeker şurubunu yavaşça çırpılan yumurta aklarının üzerine dökün. Karışımı yüksek hızda çırpmaya devam edin. Mereng, parlak ve sert tepecikler oluşana kadar çırpılmalıdır.
  4. Çikolata ile Birleştirin: Erimiş Affresco Kuvertür 55’i mereng karışımına ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın.
  5. Şekil Verin: Hazırladığınız karışımı bir sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye istediğiniz şekillerde sıkın.
  6. Pişirme: Önceden ısıtılmış 90°C fırında 1-1.5 saat pişirin. Merengler kuruyana kadar fırında bekletin.
  7. Soğutma: Pişen merengleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Sunum:

Fransız merenglerini, tatlıların süslenmesinde veya çikolata sosu ile birlikte sunabilirsiniz. Ayrıca, çeşitli tatlı tariflerinde dolgu malzemesi olarak da kullanılabilir.

Yorum Yap

Yorumlar denetleniyor