Choux Hamuru

Choux Hamuru Tarifi

Malzemeler:

  • 125 g Su
  • 125 g Süt
  • 100 g Tereyağı
  • 1 g Tuz
  • 1 g Şeker
  • 150 g Un
  • 240 g Yumurta

Hazırlık Aşamaları:

  1. Sıvı Malzemeleri Isıtın: Su, süt, tereyağı, tuz ve şekeri bir tencereye koyun. Karışımı kaynamaya bırakın.
  2. Unu Ekleyin: Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve unu ekleyin. Karışımı hızlıca karıştırarak topaklanmasını önleyin. Hamur, tencerenin kenarlarından ayrılmaya başladığında hazırdır.
  3. Soğutma: Hamuru bir kaseye aktarın ve hafifçe soğumasını bekleyin.
  4. Yumurta Ekleyin: Yumurtaları birer birer, sürekli karıştırarak, ekleyin. Her bir yumurtayı iyice karıştırdıktan sonra diğerini ekleyin. Hamur pürüzsüz ve parlak bir kıvam almalıdır.
  5. Şekil Verin: Hamuru bir sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili bir tepsiye aralıklı olarak istediğiniz şekillerde sıkın.
  6. Pişirme: Önceden ısıtılmış 200°C fırında 20-25 dakika pişirin. Hamurlar altın rengi alana kadar fırında tutun.
  7. Soğutma: Pişen choux hamurlarını fırından çıkarın ve tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

Sunum:

Choux hamurlarını doldurmak için Affresco Kuvertür ile hazırlanan çikolata sosu veya krema kullanabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorumlar denetleniyor