Çikolatalı Kek

Malzemeler:

  • 200 g AFFRESCO KUVERTÜR 55
  • 150 g Tereyağı
  • 250 g Esmer Şeker
  • 240 g Yumurta 
  • 100 g Un
  • 50 g Kakao Tozu
  • 10 g Kabartma Tozu
  • 2 g Tuz
  • 10 g Vanilya Özütü

Hazırlık Aşamaları

  1. Fırını Önceden Isıtın: Fırını 180°C'ye ısıtın ve kek kalıbını yağlayın.
  2. Çikolatayı ve Tereyağını Eritin: Affresco Kuvertür 55 ve tereyağını benmari usulü eritin. Karışımı soğumaya bırakın.
  3. Şeker ve Yumurtaları Çırpın: Ayrı bir kapta esmer şekeri ve yumurtaları çırpın. Krema kıvamına gelene kadar devam edin.
  4. Eritilmiş Karışımı Ekleyin: Soğuyan çikolata ve tereyağı karışımını yumurta karışımına ekleyin.
  5. Kuru Malzemeleri Ekleyin: Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyerek karışıma ekleyin. Vanilya özütünü de ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  6. Pişirme: Karışımı hazırladığınız kek kalıbına dökün ve 30-35 dakika pişirin. Kekin ortasına bir kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
  7. Soğutma: Kek piştikten sonra kalıptan çıkarın ve soğuması için bir tel raf üzerine alın.

Sunum:

Kek soğuduktan sonra dilimleyerek, Waffery Çikolata ile dekorasyonu tamamlayın. 

Yorum Yap

Yorumlar denetleniyor