Dubai Çikolatası

Malzemeler

  • 200 gram kadayıf (küçük parçalara kesilmiş)
  • 56 gram tuzsuz tereyağı
  • 185 gram AFFRESCO FISTIK PRALIN 20
  • 30 gram tahin (isteğe bağlı)
  • 540 gram AFFRESCO KUVERTÜR 55  BİTTER
  • Bir tutam tuz
  • Üzeri için deniz tuzu

DOLGU

Kadayıfı Kızartma: Kadayıfı küçük parçalara kesin. Orta ateşte büyük bir tavayı ısıtın ve tereyağını ekleyin. Kadayıfı ekleyerek tereyağıyla iyice kaplayın. Sürekli karıştırarak 10-15 dakika boyunca altın rengi alana kadar pişirin.

Dolguyu Hazırlama: Kızaran kadayıfı bir kaseye alın. Üzerine fıstık kreması, tahin ve bir tutam tuz ekleyin. İyice karıştırarak dolgunuzu hazırlayın.

 

ÇİKOLATANIN HAZIRLANIŞI

Çikolatayı Benmari ile Eritme: Bir tencereye su koyun ve kaynamaya bırakın. Üzerine benmari kabı yerleştirin ve AFFRESCO çikolatasını ekleyin. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırarak ısıtın.

Kaplama: Çikolata kalıbınızı çikolata ile kaplayın. Alt kısımlara ve kenarlara temperlenmiş çikolata dökün, düzgünce dağıtın.

Dolguyu Ekleyin: Her bir kap içine 30-45 gram dolgu ekleyin. Üstüne tekrar çikolata dökün ve düzleştirin.

SOĞUTMA ve SERVİS

Soğutma: Çikolataları 30 dakika kadar buzdolabında soğutun. Üzerine deniz tuzu ile dekorasyonu tamamlayın.

Servis: Soğuduktan sonra çikolata barlarınızı çıkarın ve keyifle tüketin.

 

 

Yorum Yap

Yorumlar denetleniyor