Malzemeler
- 200 gram kadayıf (küçük parçalara kesilmiş)
- 56 gram tuzsuz tereyağı
- 185 gram AFFRESCO FISTIK PRALIN 20
- 30 gram tahin (isteğe bağlı)
- 540 gram AFFRESCO KUVERTÜR 55 BİTTER
- Bir tutam tuz
- Üzeri için deniz tuzu
DOLGU
Kadayıfı Kızartma: Kadayıfı küçük parçalara kesin. Orta ateşte büyük bir tavayı ısıtın ve tereyağını ekleyin. Kadayıfı ekleyerek tereyağıyla iyice kaplayın. Sürekli karıştırarak 10-15 dakika boyunca altın rengi alana kadar pişirin.
Dolguyu Hazırlama: Kızaran kadayıfı bir kaseye alın. Üzerine fıstık kreması, tahin ve bir tutam tuz ekleyin. İyice karıştırarak dolgunuzu hazırlayın.
ÇİKOLATANIN HAZIRLANIŞI
Çikolatayı Benmari ile Eritme: Bir tencereye su koyun ve kaynamaya bırakın. Üzerine benmari kabı yerleştirin ve AFFRESCO çikolatasını ekleyin. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırarak ısıtın.
Kaplama: Çikolata kalıbınızı çikolata ile kaplayın. Alt kısımlara ve kenarlara temperlenmiş çikolata dökün, düzgünce dağıtın.
Dolguyu Ekleyin: Her bir kap içine 30-45 gram dolgu ekleyin. Üstüne tekrar çikolata dökün ve düzleştirin.
SOĞUTMA ve SERVİS
Soğutma: Çikolataları 30 dakika kadar buzdolabında soğutun. Üzerine deniz tuzu ile dekorasyonu tamamlayın.
Servis: Soğuduktan sonra çikolata barlarınızı çıkarın ve keyifle tüketin.