Malzemeler:
Hamur:
-
- 500 g un
- 10 g kuru maya
- 5 g tuz
- 30 ml zeytinyağı
- 250 ml süt
- 100 ml su
Süsleme:
-
-
- 200 g Affresco Kuvertür 55 (bitter çikolata)
- Taze meyveler (örn. muz, çilek, karışık meyveler)
- Ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
-
Yapılışı:
Hamurun Hazırlanması:
Un, maya ve tuzu bir mikserde karıştırın.Ayrı bir kapta zeytinyağı, süt ve suyu karıştırın, ardından un karışımına ekleyin. Hamur oluşana kadar karıştırın ve ardından pürüzsüz ve elastik olana kadar yoğurun. Hamuru 3 parçaya (her biri 235 g) ayırın, üzerini örtün ve 20 dakika dinlendirin.
Hamurun Pişirilmesi:
Hafif unlu bir yüzeyde hamuru 23 cm çapında açın. Un serpilmiş bir tepsiye yerleştirin ve tabanda birkaç çatal izi oluşturun. Önceden ısıtılmış fırında 200°C'de 15-20 dakika pişirin veya altın rengi alana kadar.
Süsleme:
Affresco Kuvertür 55'i benmari usulü eriterek hamurun üzerine yayın. İsteğe bağlı olarak, çikolata ile desenler oluşturun. Taze meyveleri ve istenen süslemeleri ekleyin.
Servis:
Çikolatalı pizzayı dilimleyin ve hemen servis edin. Bu tarif, Affresco Kuvertür 55’in zengin tadını vurgulamak için idealdir. Afiyet olsun!