Çikolatalı Pizza

Malzemeler:

Hamur:

    • 500 g un
    • 10 g kuru maya
    • 5 g tuz
    • 30 ml zeytinyağı
    • 250 ml süt
    • 100 ml su

Süsleme:

      • 200 g Affresco Kuvertür 55 (bitter çikolata)
      • Taze meyveler (örn. muz, çilek, karışık meyveler)
      • Ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Hamurun Hazırlanması:

Un, maya ve tuzu bir mikserde karıştırın.Ayrı bir kapta zeytinyağı, süt ve suyu karıştırın, ardından un karışımına ekleyin. Hamur oluşana kadar karıştırın ve ardından pürüzsüz ve elastik olana kadar yoğurun. Hamuru 3 parçaya (her biri 235 g) ayırın, üzerini örtün ve 20 dakika dinlendirin.

Hamurun Pişirilmesi:

Hafif unlu bir yüzeyde hamuru 23 cm çapında açın. Un serpilmiş bir tepsiye yerleştirin ve tabanda birkaç çatal izi oluşturun. Önceden ısıtılmış fırında 200°C'de 15-20 dakika pişirin veya altın rengi alana kadar.

Süsleme:

Affresco Kuvertür 55'i benmari usulü eriterek hamurun üzerine yayın. İsteğe bağlı olarak, çikolata ile desenler oluşturun. Taze meyveleri ve istenen süslemeleri ekleyin.

Servis:

Çikolatalı pizzayı dilimleyin ve hemen servis edin. Bu tarif, Affresco Kuvertür 55’in zengin tadını vurgulamak için idealdir. Afiyet olsun!

Yorum Yap

Yorumlar denetleniyor