Yoğun Çikolatalı Sünger Kek

Miktarlar

  • 730 g AFFRESCO KUVERTÜR 70
  • 800 g Su
  • 108 g Mısır Nişastası (48 g + 60 g)
  • 160 g Yumurta Sarısı
  • 400 g Yumurta Akı
  • 180 g Esmer Şeker

 

Hazırlık Aşamaları

Nişasta Karışımının Hazırlanması
Soğuk suyun bir kısmıyla 48 g mısır nişastasını karıştırın. Kalan suyu kaynatın ve nişasta karışımını ekleyip kaynatın.

Yumurta Aklarının Kabartılması
Yumurta aklarını 180 g esmer şekerle kabartın.

Ganajın Hazırlanması
Sıcak nişasta karışımını erimemiş Affresco Kuvertür 70 ile karıştırarak ganaj oluşturun. Yumurta sarılarını ekleyin ve karıştırın. Kalan 60 g mısır nişastasını ekleyin.

Karışımın Birleştirilmesi
Ganaj 35-40°C'ye düştüğünde, kabartılmış yumurta aklarını nazikçe ekleyin.

Pişirme
Karışımı 40 × 60 cm tepsiye dökün ve 170°C'de 16-20 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Yorum Yap

Yorumlar denetleniyor