Miktarlar
- 730 g AFFRESCO KUVERTÜR 70
- 800 g Su
- 108 g Mısır Nişastası (48 g + 60 g)
- 160 g Yumurta Sarısı
- 400 g Yumurta Akı
- 180 g Esmer Şeker
Hazırlık Aşamaları
Nişasta Karışımının Hazırlanması
Soğuk suyun bir kısmıyla 48 g mısır nişastasını karıştırın. Kalan suyu kaynatın ve nişasta karışımını ekleyip kaynatın.
Yumurta Aklarının Kabartılması
Yumurta aklarını 180 g esmer şekerle kabartın.
Ganajın Hazırlanması
Sıcak nişasta karışımını erimemiş Affresco Kuvertür 70 ile karıştırarak ganaj oluşturun. Yumurta sarılarını ekleyin ve karıştırın. Kalan 60 g mısır nişastasını ekleyin.
Karışımın Birleştirilmesi
Ganaj 35-40°C'ye düştüğünde, kabartılmış yumurta aklarını nazikçe ekleyin.
Pişirme
Karışımı 40 × 60 cm tepsiye dökün ve 170°C'de 16-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun!