Adım 01: KAKAOLU KISA HAMURLU TART TABANI
Hazırlık süresi: 40 dakika
Buzdolabında bekletme: 2 saat 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
300g Tereyağı
1 Vanilya çubuğu
60g Badem unu
180g Pudra şekeri
2g Tuz
110g Yumurta
460g Çok amaçlı un
50g Kakao tozu
Talimatlar:
- Stand mikserinde palet ucu kullanarak tereyağı, rendelenmiş vanilya çubuğu, badem unu, şeker ve tuzu birleştirin.
- Yumurtayı, unu ve kakao tozunu ekleyin, ardından pürüzsüz bir hamur oluşana kadar karıştırmaya devam edin.
- Hamuru elle yoğurmayı bitirin, bir top haline getirin, streç filme sarın ve en az 2 saat buzdolabında bekletin.
- Hamuru buzdolabından çıkarın ve 2 mm kalınlığında açın. 5 ila 10 dakika buzdolabına geri koyun.
- 2 adet 14 cm'lik tart halkasını soğuk tereyağı ile yağlayın.
- Hamuru buzdolabından çıkarın ve 18 cm'lik bir halka kullanarak şeklini kesin, fazla kısımları kesin.
- Hamuru 14 cm'lik tart halkalarının üzerine yerleştirin ve un serpin.
- Hamurun kenarlarını kaldırın ve halkanın kenarlarına bastırın.
- 10 dakika buzdolabında bekletin.
- Hamuru buzdolabından çıkarın ve bir bıçakla yatay olarak halkanın etrafında keserek fazla kısımları kesin.
- Tartların tabanına pişirme kağıdı yerleştirin ve üzerine pirinç (veya mercimek veya bezelye gibi) doldurun.
- 320°F'de (160°C) yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Pişirme kağıdını ve pirinci çıkarın ve 4 ila 5 dakika daha pişirin.
Adım 02: ÇİKOLATALI ÇITIR
Hazırlık süresi: 15 dakika
Malzemeler:
100g AFFRESCO Kuvertür 40 Milk
300g AFFRESCO PRALINE MILK 20
200g Çıtır tahıl parçaları
Talimatlar:
- AFFRESCO Kuvertür 40 Milk çikolatayı mikrodalgada eritin.
- Spatula kullanarak AFFRESCO PRALINE MILK 20 ve eritilmiş çikolatayı karıştırın.
- Çıtır tahıl parçalarını nazikçe karışıma katın.
- Tartların tabanına 2 yemek kaşığı çıtır tahıl parçası yerleştirin ve yayın.
Adım 03: BADEMLİ SÜNGER KEK (iki adet 40 × 30 cm'lik sünger kek yapar)
Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 8 ila 9 dakika
Malzemeler:
230g Yumurta akı
60g Şeker
140g Badem unu
180g Pudra şekeri
10g Mısır nişastası
40g Kakao tozu
Talimatlar:
- Stand mikserinde yumurta aklarını ve şekeri sert tepecikler oluşana kadar çırpın.
- Aynı zamanda badem unu, pudra şekeri, nişasta ve kakao tozunu birlikte çırpın.
- İyice karışması için karışımı eleyin.
- Karışımı çırpılmış yumurta aklarına 3 aşamada katın, spatula ile nazikçe katlarken eleyin.
- Karışımı pişirme kağıdı serilmiş iki fırın tepsisine yayın ve 355°F'de (180°C) 8 ila 9 dakika pişirin.
- Kurumaması için süngeri tavadan çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Süngeri ters çevirin ve 12 cm'lik bir halka kullanarak parçalar halinde kesin.
- Süngeri tartların içine serdiğiniz çıtır tahılların üzerine yerleştirin.
Adım 04: AFFRESCO Kuvertür 55 Dark GANAJ
Hazırlık süresi: 30 dakika
Buzdolabında bekletme: 1 saat
Malzemeler:
300g AFFRESCO Kuvertür 55 Dark
420g Krema
50g Ekstra ince tereyağı
Talimatlar:
- AFFRESCO Kuvertür 55 Dark çikolatayı mikrodalgada eritin.
- Kremayı bir tencerede ısıtın.
- Sıcak kremayı eritilmiş çikolatanın üzerine birkaç aşamada dökün, bir spatula kullanarak emülsifiye edin.
- Karışım 105°F (40°C) olduğunda, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağını ekleyin ve tamamen karışana kadar karıştırın.
- Ganajı bir el blenderı kullanarak karıştırın.
- Ganajı bir sıkma torbasına dökün ve ganajlı tartları doldurmak için kullanın.
- Tartları 1 saat buzdolabına koyun.
Adım 05: KAKAOLU CRUMBLE
Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 8 ila 9 dakika
Malzemeler:
160g Tuzlu tereyağı
160g Fındık unu
160g Şeker
130g Un
30g Kakao tozu
Talimatlar:
- Tereyağını küçük küpler halinde kesin.
- Stand mikserinde palet ucu kullanarak tüm malzemeleri hamur ufalanan bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Crumble'ı pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.
- 330°F'de (165°C) 8 ila 9 dakika pişirin.
Adım 06: AFFRESCO Kuvertür 40 Milk YUVA
Hazırlık süresi: 30 dakika
Buzdolabında bekletme: 5 dakika
Malzemeler:
1100g AFFRESCO Kuvertür 40 Milk
Talimatlar:
- 800g AFFRESCO Kuvertür 40 Milk çikolatayı mikrodalgada 120°F'ye (48°C) ulaşana kadar eritin.
- Aynı zamanda 300g AFFRESCO Kuvertür 40 Milk çikolatayı küçük parçalar halinde doğrayın.
- Sıcaklığı 81/82°F'ye (27/28°C) düşürmek için doğranmış çikolatayı eritilmiş çikolataya ekleyin.
- Çikolatayı bir kuş yuvası ucu takılmış bir sıkma torbasına dökün.
- Dondurucuda ve/veya buzdolabında soğutulmuş tahtanızı veya tepsinizi alın.
- Soğutulmuş tahtaya çikolata şeritleri sıkın.
- Çikolata şeritleri sertleştikten sonra toplayın.
- 12 cm'lik bir halka etrafına çikolata şeritleri yerleştirerek bir yuva yapın.
- 5 dakika buzdolabında bekletin.
- Temperlenmiş çikolatanın geri kalanını çikolatalar veya başka süslemeler yapmak için kullanabilirsiniz.
Birleştirme ve Son Rötuşlar
Hazırlık süresi: 10 dakika
Malzemeler:
Çikolata parçacıkları
Waffery serisi
Çikolata kaplı badem ve fındık
Talimatlar:
- Tartları buzdolabından çıkarın.
- AFFRESCO Kuvertür 40 Milk yuvalarını halkalardan çıkarın ve tartların üzerine yerleştirin.
- Tartları kakaolu crumble, çikolata parçacıkları, Waffery serisi ve çikolata kaplı badem ve fındıklarla süsleyin.
Notlar:
AFFRESCO kuvertürlerinin erime ve temperleme sıcaklıkları, orijinal tarifte kullanılan çikolatalardan farklı olabilir. Lütfen AFFRESCO ürünlerinin ambalajındaki talimatlara uyun.
Ganajın kıvamını ayarlamak gerekirse, krema miktarını biraz azaltabilir veya artırabilirsiniz.
Tarifteki diğer malzemelerin oranlarını değiştirmeye gerek yoktur.
AFFRESCO PRALINE MILK 20'nin kıvamı, orijinal tarifteki pralin kıvamından farklı olabilir. Gerekirse, çıtır katmanındaki çikolata miktarını biraz ayarlayabilirsiniz.
Sünger kek için iki fırın tepsisi kullanın, böylece daha eşit pişerler.
Malzeme miktarları iki tart içindir.
Her fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın.
Afiyet olsun!