Sıcak Çikolata/ Fındık Pralin Köpüklü

Malzemeler:

Fındıklı Pralin Köpüğü:
320g AFFRESCO Kuvertür 55
600g Krema
120g AFFRESCO Fındıklı Pralin 20 Sütlü

Sıcak Çikolata:
50g AFFRESCO Kuvertür 55
20g AFFRESCO Fındıklı Pralin 20 Sütlü
Fleur de sel (gerektiği kadar)
200g Tam yağlı süt veya yulaf içeceği
40g Su
Fındıklı Pralin Köpüğü (gerektiği kadar)

Hazırlanışı:

  1. Fındıklı Pralin Köpüğü:
    • AFFRESCO Kuvertür 55'i benmari usulü eritin.
    • Kremayı ve ardından AFFRESCO Fındıklı Pralin 20 Sütlü'yü karıştırın.
    • Karışımı doğrudan bir sifona dökün ve 1 adet nitrojen oksit gazı kartuşu takın.
  2. Sıcak Çikolata:
    • AFFRESCO Kuvertür 55, AFFRESCO Fındıklı Pralin 20 Sütlü ve fleur de sel'i bir çalkalayıcıya koyun.
    • Süt ve suyu 70°C'ye (160°F) ısıtın ve ardından çalkalayıcıya dökün.
    • Çalkalayıcıyı kuvvetlice karıştırın.
    • Karışımı, tadım için seçtiğiniz kaba süzün.
    • Servis yapmadan önce sıcak çikolatanın üzerine fındıklı pralin köpüğünü ekleyin.

Yorum Yap

Yorumlar denetleniyor