Malzemeler
Katmanlar
- 200 g tahıllı bisküvi
- 100 g tereyağı
- 70 g Affresco Kuvertür 55 çikolata
- 245 g süt kreması
- 105 g Affresco Kuvertür 55 çikolata
- 2 adet olgun muz
Dekorasyon
- 200 ml krema
- 250 ml krema
- Affresco Waffery Caramel
Hazırlık
Bisküvi Tabanını Hazırlayın:
Tereyağını eritin. Tahıllı bisküvileri crumble haline getirin ve Affresco Kuvertür 55 çikolata parçalarını ekleyin. Tereyağı ile karıştırın ve 18 cm'lik bir kek kalıbına bastırarak yerleştirin. Buzdolabında soğutun.
Çikolata Katmanını Hazırlayın:
Süt kremasını bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayana kadar ısıtın ve 5 dakika pişirin (112°C’ye ulaşın). Affresco Kuvertür 55 çikolatasını ekleyin ve iyi karıştırın. Bisküvi tabanının üzerine dökün ve buzdolabında soğutun. İki olgun muzu 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin ve çikolata karamel katmanının üzerine yerleştirin.
Çikolata Ganajını Hazırlayın:
Kremayı ısıtın ve Affresco Kuvertür 55 çikolatasının üzerine dökün. İyice karıştırarak pürüzsüz bir ganaj elde edin.
Çikolata Kremasını Hazırlayın:
Diğer kremayı çırpın ve çikolata ganajına ekleyin. Karıştırın. Yıldız ucu ile çikolata kremasından muz katmanının üzerine şekiller oluşturun.
Dekorasyon:
Affresco Waffery Caramel ile dekorasyonu tamamlayın. Buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun!